• etusivu4

  • etusivu3

Kummikirje 2014

Arvoisat kummit ja tukijat! Hyvää alkanutta vuotta 2014!

Alassanen Burkina Fason matkakuulumiset joulukuulta 2013.

Matka onnistui suunnitelmien mukaisesti. Tapasin Bobo Dioulasoon päästyäni yhden koulun opettajista nimeltään Naaba, joka toimii yhdistyksemme koordinaattorina paikan päällä. Hänen kanssaan teimme ensin tarkemmat projektien toteuttamissuunnitelmat. Olin hänen kanssaan yhteydessä Suomesta käsin ja kerroin terveisiä kummeilta. Hän kertoi, että lapset odottavat riehakkaan innostuneena tuloamme.

Matkustimme seuraavana päivänä Bakaribougoun kylään ensimmäiseen yhteistyöpalaveriin, johon saapuivat kyläyhteisön edustajat, vanhempaintoimikunta ja koulun rehtori meidän lisäksemme. Tässä kokouksessa tarkistimme kummikansion, jossa ilmeni muutamia virheitä. Jotkut kuvat ja nimet olivat menneet sekaisin ja jouduimme niitä korjailemaan. Viime talvena, kun otimme kuvat, meille annettiin numeroitu lista lapsista ja siinä järjestyksessä heitä kuvasimme. Joku lapsista oli kuitenkin pitkän odottelun aikana väsähtänyt ja poistunut jonosta, joten nimet luonnollisestikin menivät väärin siitä eteenpäin. Pahoittelemme aiheutunutta sekaannusta! Noin seitsemän kummin lapsen nimet ovat siis jotain muuta, kuin mitä alun perin väitimme. Kasvot ja lapsi kasvojen takana on kuitenkin sama, jonka olette valinneet!

Seuraavana päivänä menimme Naaban kanssa neuvottelemaan pyörä-, reppu-, koulutarvike- ja moskiittoverkkokaupoista sekä hankimme lapsille malarialääkkeet. Nämä kaikki oli tarkoitus saada hankittua jokaiselle kummi-lapselle tuolla kummimaksulla (70?). Sain nämä paikalliset yrittäjät kannustettua mukaan lasten koulunkäynnin tukemiseen ja he olivat valmiita tinkimään hinnoista lasten hyväksi. Tilatut tavarat toimitettiin meille jo parin päivän päästä. Polkupyörät tulivat meille osina ja kokosimme ne vapaaehtoisten voimin Bakaribougoun ja Nasson kylissä.

Kun lapset olivat kuulleet kummeistaan ja heiltä tulevasta tuesta, he eivät olleet uskaltaneet uskoa sitä todeksi. Vasta, kun he viimein saivat odottamansa lahjat, he uskalsivat riemuita niistä! Kukaan heistä ei ole koko pienen elämänsä aikana saanut mitään ns. ylimääräistä, harva edes perustarpeita elämiseensä. Hämmennys ja ilo oli todella käsin kosketeltavaa!

Järjestämme kummi- & jäsen -illan maaliskuun puolivälin paikkeilla. Illassa tuoreita Burkina Fason matkakuulumisia, leppoisaa tunnelmaa ja herkullista burkinalaista ruokaa!
Lähetämme kutsut helmikuun loppuun mennessä! Ottakaa yhteyttä tarvittaessa!